În ajutorul economiei locale: fonduri UE prin parteneriatul Frontline şi EUGA

februarie 23 12:20 2010

Ca o extindere a parteneriatului mondial Frontline cu încă trei ani (http://www.hpmspartnermarketing.com/) – ce datează de 25 de ani – dintre HP şi Microsoft prin care firmele interesate de evaluarea tehnologiilor Microsoft şi HP pot primi suport financiar. In România, companiile interesate pot primi soluţii la cheie cu care să îşi extindă arhitectura IT curentă şi să faciliteze adoptarea soluţiilor de tip cloud.
HP aduce servere, echipamente de stocare şi de reţelistică, software pentru administrarea centrelor de date şi virtualizare. Microsoft vine cu sisteme de operare şi aplicaţii. În România, parteneriatul Frontline a început în vara anului trecut iar acum este extins (la nivel mondial) cu o investiţie comună de peste 250 milioande USD, bani ce pot fi accesaţi si de firmele interesate din Romania.
În paralel cu parteneriatul Frontline, există programul EUGA (European Grants Advisor) – http://www.microsoft.com/romania/euga/default.mspx – care ajută companiile mici şi mijlocii, start-up-urile şi administraţiile publice locale şi centrale din Europa să obţină fonduri UE pentru dezvoltare (din domeniile IT&C, Cercetare&Dezvoltare/Inovaţie,Iniţierea afacerii şi Angajare de personal). Lansat în România în 2007, programul EUGA a avut ca urmare faptul ca pana acum proiectele depuse au o rată de succes de peste 50% pentru obţinerea de surse de financiare (Info: În ultimele şase luni au fost depuse proiecte de peste 120 de milioane de EURO).
Împreună, cele două proiecte EUGA şi Frontline vin să ajute companiile doritoare de a investi în arhitectura IT. Cu soluţii personalizate şi consultanţă de specialitate, inclusiv pentru obţinerea fondurilor UE.
Aşa cum zicea şi Vasile Aniculaesei – Solution Partners Group Manager la Microsoft, primul pas pentru obţinerea fondurilor UE este ca firmele interesate să ia legătura EUGA sau HP & Microsoft.
Ieri, cu ocazia conferintei de presa HP si Microsoft, Calin Tatomir – directorul filialei Microsoft România se arăta optimist în ceea ce priveşte redresarea economică a României menţionând că investiţiile în IT vor duce la optimizări ale afacerii şi reduceri semnificative de costuri. Microsoft România a reuşit să aibă o creştere faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. De aceiaşi părere este şi domnul Radu Enache, directorul HP România. El a ţinut chiar să menţioneze că HP vrea să mai angajeze anul acesta încă 600 de oameni.

… Citeste tot la chip.ro.

  Categories: