Adoptăm un computing transparent?

septembrie 14 12:40 2012

Stire din categoria Hardware: Adoptăm un computing transparent?

În cadrul Intel Developer Forum (IDF), Renée James, Senior Vice President şi General Manager al Software and Services Group, Intel Corporation, şi-a prezentat viziunea cu privire la realizarea unui computing transparent. Acest lucru va putea fi posibil doar prin intermediul unui ecosistem “deschis”, unde codul scris de dezvoltatorii de software va putea fi folosit pe mai multe medii şi dispozitive. Această abordare va reduce compromisurile financiare şi tehnice făcute de dezvoltatori în prezent.

“Prin intermediul unui computing transparent, dezvoltatorii software nu vor mai fi nevoiţi să aleagă un mediu în defavoarea altuia pentru a menţine profitabilitatea companiei şi să continue inovaţia. Utilizatorii şi companiile au de-a face zilnic cu numărul mare de medii de dezvoltare şi dispozitive disponibile în prezent, din păcate incompatibile între ele. Nu este vorba doar de mobilitate, de cloud sau de PC. Ceea ce contează este că atunci când toate acestea sunt incluse într-o platformă transparentă, de încredere, utilizatorii au parte de o experiență care se extinde în mediile şi arhitecturile hardware. Dezvoltatorii care vor aborda această realitate vor fi cei care vor face diferenţa”, a declarat James.

Dezvoltatorii de software sunt în prezent nevoiţi să aleagă între creşterea pe piaţa în care activează, oferirea de informaţii şi menţinerea profitabilităţii. Prin oferirea unei soluţii care să permită hardware-ului şi software-ului să ruleze identic pe platforme diferite, prin dezvoltarea de funcţii de securitate şi canale de distribuţie favorabile din punct de vedere economic, compania este în continuare lider în definirea unui ecosistem open software.

 

Dezvoltare pentru mai multe platforme

 Deşi dezvoltatorii de software îşi exprimă continuu dorinţa de a scrie coduri care să poată rula pe mai multe platforme, în prezent companiile nu au niciun impuls pentru a oferi un astfel de suport. Intel consideră că o soluţie pentru dezvoltarea conceptului de cross-platformă este HTML5. Prin intermediul său, dezvoltatorii nu vor mai avea de ales între profitabilitate, cotă de piaţă şi oferirea de caracteristici unice. Utilizatorii vor beneficia de posibilitatea de a face foarte uşor tranziţia între diferite sisteme de operare sau dispozitive.

În timpul discursului său de la IDF, James a subliniat importanţa HTML5 şi a standardelor asemănătoare şi a declarat că implementarea acestuia de către dezvoltatori trebuie să rămână deschisă, astfel încât să se ofere un mediu robust pentru dezvoltarea de aplicaţii. James a reiterat angajamentul Intel faţă de HTML5 şi JavaScript prin anunţarea faptului că Mozilla, în colaborare cu Intel, lucrează la implementarea tehnologiei River Trail. Este disponibilă pentru descărcare ca plug-in şi va fi integrată în browserele Firefox în 2013.

 

Securitatea oferită de Intel are un avantaj net

Securitatea oferită de Intel oferă un avantaj net în ceea ce priveşte abordarea sa. De peste zece ani, Intel s-a concentrat pe dezvoltarea de caracteristici de securitate care să asigure un computing sigur, de la dispozitive și reţele până la centrele de date. În prezent, compania extinde eficienţa securităţii prin combinarea soluţiilor de securitate hardware şi software şi dezvoltarea de soluţii alături de McAfee. James l-a invitat pe Co-Preşedintele McAfee, Michael DeCesare, la eveniment să sublinieze rolul securităţii în condiţiile în care ameninţările continuă să devină mai complexe în volum şi dificultate. DeCesare a subliniat şi oportunităţile pentru dezvoltatori în a participa la securizarea industriei.

Amintind de colaborarea dintre McAfee şi Intel, DeCesare a vorbit despre cât de important este să se înţeleagă încotro se îndreaptă computingul per ansamblu. El a vorbit despre aplicaţiile care se mută în cloud, IT-ul care caută să reducă consumul de energie şi se luptă cu situaţiile apărute din cauza volumului mare de date şi tendinţa tot mai mare ca noi tehnologii să fie adresate iniţial utilizatorilor şi apoi companiilor şi organizaţiilor guvernamentale. El a subliniat de asemenea importanţa menţinerii experienţei utilizatorilor şi a lansat tehnologia de securitate Anti-Theft a McAfee. Construită pentru a proteja informaţiile personale de pe sistemele Ultrabook™, această tehnologie a fost dezvoltată împreună cu Intel.

DeCesare a vorbit şi despre oportunitatea dată dezvoltatorilor de McAfee Security Innovation Alliance (SIA). Programul de parteneriat ajută la accelerarea dezvoltării de produse de securitate interoperabile, simplifică integrarea acestor produse şi oferă soluţii pentru a maximiza valoarea investiţiilor existente, reduce timpul pentru rezolvarea situaţiilor neprevăzute şi are costuri operaţionale reduse.

 

 

Accesul dezvoltatorilor la resurse este mai uşor

 James a anunţat, de asemenea, Intel® Developer Zone, un nou program dedicat dezvoltatorilor de software care are ca rol oferirea unui singur punct de acces la instrumente de dezvoltare, la comunităţi şi resurse. Actualul ecosistem este plin de situaţii neprevăzute şi oportunităţi, tehnologiile oferind noi experienţe pentru utilizatori, de la touchscreen la autonomie mai mare, până la securitatea datelor şi accesibilitate în cloud. Programul este concentrat pe oferirea de resurse pentru a ajuta dezvoltatorii să înveţe, să abordeze noile schimbări de pe piaţă şi să maximizeze eforturile dezvoltatorilor de-a lungul mai multor platforme şi sisteme de operare.

  • Resurse pentru dezvoltare: unelte software, training, ghid de dezvoltare, sample-uri de cod şi suport, care îi vor ajuta pe dezvoltatori să creeze noi experienţe de-a lungul mai multor platforme. În cel de-al patrulea trimestru al anului, Intel Developer Zone va lansa HTML5 Developer Zone, ajutându-i pe dezvoltatori să creeze aplicaţii HTML5 pentru Apple* iOS*, Google* Android*, Microsoft* Windows* şi Tizen*.
  • Resurse business: Distribuţia globală de software şi de vânzare va fi disponibilă via centrul Intel AppUp® şi resurse de co-marketing. Dezvoltatorii pot trimite şi publica aplicaţii către mai multe centre afiliate Intel AppUp pentru Ultrabook™, tablet PC-uri şi desktopuri.
  • Comunităţi active: Prin intermediul Intel Developer Zone dezvoltatorii pot interacţiona cu experţii din domeniul lor – cu Intel şi alții din industrie – pentru a împărtăși cunoştinţe, obține suport şi construi relaţii. În comunitatea Ultrabook, utilizatorii vor găsi dezvoltatori cu care pot discuta idei şi primi recomandări despre cum să creeze aplicaţii performante pentru Microsoft* Windows* 8 utilizate pe cele mai noi dispozitive Ultrabook.

The post Adoptăm un computing transparent? appeared first on PC World Romania.

. Citeste toata stirea Adoptăm un computing transparent? la pcworld.ro.

Nu rata celelalte stiri din aceasta categorie. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

  Categories: