Intel prezintă strategia pentru noua generaţie a centrelor de date

septembrie 12 13:40 2012

Stire din categoria Hardware: Intel prezintă strategia pentru noua generaţie a centrelor de date

Centrele de date trec printr-o serie de transformări pe fondul creşterii fără precedent a numărului echipamentelor IT, a metodelor de conectare la Internet şi a volumului de date. Pentru a veni în întâmpinarea acestor transformări, centrele de date actuale trebuie să ofere o conectivitate mai bună şi mai rapidă, să fie construite inteligent, să poată stoca cât mai multe date şi să ofere clienţilor servicii personalizate. Organizaţiile IT au acum şi ele noi oportunităţi de a-şi creşte valoarea strategică, profitând de nevoia tot mai mare de analizare a datelor şi de folosirea de instrumente de computing de ultimă generaţie, care pot să ofere servicii şi produse mult mai rapid. 

În cadrul Intel Developer Forum (IDF), Diane Bryant, Intel Corporation Vice President şi General Manager al Datacenter şi Connected Systems Group, a oferit informaţii cu privire la noi produse şi iniţiative şi a subliniat strategia Intel de a include permanent în planurile companiei nevoile utilizatorilor. Intel dezvoltă tehnologii inovatoare care stau la baza dezvoltării noii generaţii de centre de date şi echipamente IT.

 

Informaţii despre Intel Cloud Finder

Intel a anunţat de curând programul Intel® Cloud Finder, care ajută utilizatorii să găsească mai rapid informaţii cu privire la providerul potrivit de servicii cloud. Mulţi utilizatori sunt nerăbdători să adopte cloud computing-ul, dar selectarea unui furnizor se dovedeşte a fi o sarcină grea pentru mulţi, fiind necesară includerea în ecuaţie a mai multor factori. Intel Cloud Finder simplifică procesul de selecţie prin intermediul unui instrument online şi a unor resurse care reduc durata căutării. De asemenea, programul partajează cu utilizatorii ghiduri de folosire practice şi strategii pentru lansarea unui cloud public.

Intel a colaborat cu cei mai mari provideri de servicii cloud pentru a putea realiza o evaluare precisă şi corectă a serviciilor oferite. Evaluarea s-a făcut pe baza unor criterii cheie precum securitatea, uşurinţa în folosire, calitatea, disponibilitatea, nivelui tehnologic şi specificul business-ului oferit. În cadrul IDF, programul a fost lansat oficial, permiţând astfel profesioniştilor IT din domeniul enterprise să îl folosească pentru a face căutări, realiza comparaţii sau achiziţiona un serviciu de cloud public pentru compania lor.

Programul este funcţional, având în portofoliu peste 13 furnizori de servicii de cloud de top, inclusiv Applied Innovations, Atos, AT&T, Expedient, GoGrid, Joyent, MetaScale, NaviSite, QTS, Rackspace, Saavis, SoftLayer, Tier 3 şi Virtustream.

Intel Cloud Finder este un complement al Intel Cloud Builders, program lansat acum doi ani cu scopul de a oferi arhitecturi de referinţă pentru utilizatorii care doresc să accelereze procesul de build-out al infrastructurii cloud. Împreună, resursele online şi instrumentele oferă profesioniştilor IT informaţiile de care au nevoie pentru a pune la punct build-out-ul şi adopţia unui serviciu cloud public în operaţiunile IT.

 

Big Data (set de date complex ce nu poate fi procesat folosind instrumente comune): O oportunitate de transformare

 Un element cheie din ecuaţia “big data” este aşa numitul “Internet of Things”. Previziunea Intel este că până în 2015 se vor conecta la Internet 15 miliarde de dispozitive.  Previzionarea acestei creşteri explozive dă naştere unei noi oportunităţi de business.

Pentru a se adresa acestei oportunităţi şi pentru a simplifica “Internet of Things”, Intel a anunţat Intel® Intelligent Systems Framework. Framework-ul este un set de soluţii interoperabile evoluate şi a fost creat pentru a permite o conectivitate, un management şi o securitate sporită pentru diferite device-uri. Framework-ul elimină nevoia de integrare hardware şi software şi  timpii morţi necesari găsirii datelor importante care se află pe sistemele inteligente.

Odată analizate, seturile complexe de date pot ajuta companiile să îşi crească eficienţa, să îşi îmbunătăţească productivitatea şi să dezvolte servicii generatoare de venituri, oferind în acelaşi timp consumatorilor o nouă experienţă de computing.

Dintre companiile care suportă deja framework-ul amintim: Advantech*, Arrow Electronics*, Avnet*, Axeda*, Dell*, Digi International*, Kontron*, McAfee*, Portwell*, WebHouse* şiWind River*.

Intel a anunţat, de asemenea, faptul că lucrează împreună cu Amazon Web Services pentru a oferi prin intermediul serverelor cu procesoare Intel Xeon E5 servicii HPC pentru analizarea datelor mari din cloud. Amazon Web Services a discutat de asemenea despre cum companii de dimensiuni diferite, precum NASA, YELP sau mulţi alţii pot accesa clusterul de computing al Amazon, un supercomputer aflat în Top 500 la nivel mondial, folosind serviciul cloud public.

 

Noile procesoare Xeon pe 22nm

 Intel a oferit de asemenea informaţii despre două noi procesoare Intel Xeon care urmează să fie lansate şi care vor întări fundaţia Intel din cadrul centrelor de date:

  • Familia de procesoare Intel® Xeon® E5. Intel a anunţat că următorul update al familiei de procesoare Xeon E5, familie cunoscută anterior sub numele de “Ivy Bridge-EP”, va consta în procesoare pe 22nm care vor include tranzistorii 3-D Tri-Gate. Producţia noilor procesoare urmează să înceapă în 2013 şi vor oferi cea mai bună performanţă din categorie, fiind eficiente energetic şi beneficiind de caracteristici de securitate hardware precum Intel® Secure Key.
  • Familia de procesoare Intel® Xeon E7. Bazate pe procesul de fabricaţie pe 22nm, noua generaţie de procesoare Intel Xeon E7, cunoscută anterior sub numele de cod “Ivy Bridge-EX” este aşteptată să fie lansată în 2013. Noile procesoare vor avea performanţa crescută, vor fi fiabile şi vor dispune de caracteristici de securitate precum Intel® Secure Key şi Intel® OS Guard.

 

Securizarea Cloud-ului

 La IDF, mai mulţi furnizori de soluţii, printre care Citrix, EMC, HyTrust, McAfee, RSA, Trapezoid, VMware şi Virtustream, vor demonstra diferite metode hardware de securizare, folosind Intel® Trusted Execution Technology.

Companiile vor putea să-şi protejeze datele şi infrastructura cu soluţiile Intel® TXT integrate de platformele cu Intel Xeon. De exemplu, Veyance Technologies, producător şi marketer exclusiv pentru Goodyear Engineered Products, a ales Virtustream, un furnizor de servicii cloud enterprise pentru mediul SAP global al companiei, ce totalizează 3000 de utilizatori. Protecţia datelor şi cerinţele de conformitate au fost criteriile cheie de alegere a platformei Virtustream xStream cloud, ce foloseşte procesoare Intel Xeon şi soluţii bazate pe Intel® TXT.

 

Open Data Center Alliance: Ritmul de adoptare a cloud-ului continuă să crească

Alianţa Open Data Center Alliance (ODCA), în care Intel este consultant tehnic, a dat publicităţii rezultatele unui studiul în care se arată faptul că adopţia cloud-ului este cu 15% mai mare faţă de previziunea anterioară. Jumătate dintre respondenţi intenţionează să ruleze peste 40% din operaţiunile lor de IT în cloud-uri private până în 2015, iar o pătrime din ei peste 40% într-un cloud public. Studiul realizat în 2012 a arătat şi faptul că 13% dintre cei intervievaţi au luat o decizie de achiziţionare ţinând cont de cerinţele ODCA, procent mai mare decât aşteptările alianţei. Două treimi dintre membri intenţionează să folosească modelele de achiziţie emise de alianţă în următoarele 24 de luni. Până acum, ODCA a public 16 modele de folosire care acoperă securitatea, diferite automatizări, transparenţă şi altele.

 

Mecanismele din interiorul unui  Data Center

 Pe măsură ce computing-ul de înaltă performanţă şi cloud-ul cresc, nevoia de tehnologii noi creşte şi ea. După achiziţia de active de la Cray, QLogic şi Fulcrum, Intel s-a poziţionat astfel încât să poată să ofere aceste tehnologii. Aceste active oferă o interconectivitate de clasă mondială. Intel livrează deja QDR HCA şi sisteme switch care au fost achiziţionate de la Qlogic, optimizate de HPC.

 Intel a mai anunţat disponibilitatea Seacliff Trail, placă de referinţă dedicată Software Defined Networks (SDN). Seacliff Trail foloseşte SDN-ul optimizat Intel® Ethernet FM6764 switch silicon, care oferă capabilităţi de frame parsing de ultimă generaţie şi modele de programare. Intel® Ethernet FM6764 suportă OpenFlow v1.0, compatibil cu extensii precum VxLAN şi NVGRE. Împreună cu design-ul Seacliff Trail Reference, Intel va oferi un framework software de laWind River pentru a ajuta companiile să dezvolte soluţii SDN.

 

Intel şi Micro Servers

 În cadrul IDF, Intel a făcut demonstraţii de microservere de la Dell, Supermicro şi Tyan, microservere bazate pe procesoare Intel® Xeon® processor E3 și de la Quanta, microservere bazate pe procesoare Intel® Atom™ S (cunoscute anterior sub numele de “Centerton”).

În colaborare cu clienţii săi, Intel a folosit laboratoare de evaluare a microserverelor pentru a încuraja dezvoltatorii să îşi testeze software-ul pe mai multe echipamente bazate pe procesoare Intel, permiţându-le astfel să se bucure de avantajele compatibilităţii software de-a lungul liniei de produse IA.

 

 

 

 

 

 

 

The post Intel prezintă strategia pentru noua generaţie a centrelor de date appeared first on PC World Romania.

. Citeste toata stirea Intel prezintă strategia pentru noua generaţie a centrelor de date la pcworld.ro.

Nu rata celelalte stiri din aceasta categorie. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

  Categories: