Infineon Technologies, de şapte ani în România

octombrie 02 17:00 2012

Stire din categoria Hardware: Infineon Technologies, de şapte ani în România

Infineon Tehnologies marchează în 2012 şapte ani de activitate în Romania, reprezentând investiţii de peste 100 de milioane de euro în oameni şi în mijloace fixe, mai mult de 250 de ingineri români şi o suprafaţă totală de aproximativ 5000 de metri pătraţi incluzând spaţii de birouri, laboratoare de cercetare şi echipamente avansate de măsurare.

Infineon Technologies România (IFRO) a fost înfiinţată în 2005, îndeplinind funcţiile unui centru de cercetare şi dezvoltare, şi formează alături de centralele din Graz şi Villach (Austria), Munchen (Germania) şi Padova (Italia) reţeaua de cercetare şi dezvoltare a grupului Infineon Technologies AG în Europa.  “Unul dintre numeroasele motive pentru alegerea României ca locaţie pentru noul nostru centru de cercetare şi dezvoltare a fost infrastructura, proximitatea universităţii şi potenţialul uriaş reprezentat de instruirea existentă, care oferă o bază solidă pentru a răspunde nevoii Infineon de a recruta ingineri de dezvoltare înalt calificaţi. În plus fată de avantajele legate de costuri, am identificat şi o puternică orientare a autorităţilor pentru sprijinirea sectorului high-tech. Dacă această impresie pozitivă se confirmă în practică, previzionăm un potenţial substanţial pentru extinderea centrului în viitor”, a explicat la acel moment Dr. Reinhard Ploss, noul CEO al Infineon Technologies AG începând cu data de 1 octombrie 2012.

În ianuarie 2006, la deschiderea oficială a centrului, IFRO număra 60 de ingineri şi o suprafaţă totală de aproximativ 2.200 de metri pătrati. “Cel mai nou centru de dezvoltare al nostru  reflectă cererea în creştere pentru semiconductori de putere pentru industria auto şi aplicaţii industriale, şi aici dezvoltăm microcontrolere de securizare pentru carduri, în special pentru comunicaţii mobile, banking şi identificare,” declara CEO-ul Infineon de la acea vreme, în timpul discursului susţinut în faţa a aproximativ 100 de invitaţi la ceremonia de deschidere.

În şapte ani, IFRO a crescut rapid asumându-şi constant noi responsabilităţi de cercetare şi dezvoltare pentru întreg grupul Infineon, devenind şi unul dintre liderii din industria locală de semiconductori. Începand cu 1 ianuarie 2012, IFRO are un nou Vicepresedinte şi Director General, Dr. Jihad Haidar: “Obiectivul meu este să conduc IFRO astfel încât să fie cu un pas înainte în ceea ce priveşte inovarea si excelenţa în execuţie. Pentru a atinge acest obiectiv, avem nevoie de cea mai bună expertiză tehnică şi de un leadership performant pentru a crea condiţii pentru ca inginerii să se dezvolte şi să crească în interiorul companiei. Obiectivul nostru  general pentru anul 2012 este să continuăm să executăm proiecte de cea mai bună calitate, să menţinem partenerii de business mulţumiţi şi  să motivăm angajaţii pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a companiei.”

De-a lungul celor şapte ani, Infineon a investit peste un sfert de million de euro pe an în dezvoltarea de competenţe şi abilităţi, prin training-uri tehnice, programe de dezvoltare pentru aşa numitele “soft skills”, precum şi programe de coaching şi mentorat adresate inginerilor şi managerilor deopotrivă.

O altă prioritate a companiei este reprezentată de sprijinul acordat mediului academic din România, pentru dezvoltarea de competenţe la nivel local, prin parteneriate cu principalele universităţi din România pe care IFRO le-a demarat începând chiar cu anul 2005: Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi (Iaşi), Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi Universitatea Transilvania (Braşov). IFRO a instalat laboratoare echipate în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi a Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi (Iaşi), pentru a da studenţilor posibilitatea de a proiecta chipuri şi a aplica ceea ce învaţă. În plus, IFRO susţine o altă iniţiativă care să permită universităţilor, în viitorul apropiat, să producă  chipuri şi apoi să le testeze împreună cu studenţii lor.

Un aspect extrem  de important este acela că, în medie, 20% din totalul angajaţilor actuali sunt studenţi. Numărul acestora creşte pe perioada verii, când Infineon oferă stagii de practică unui grup de aproximativ de 20 de student din universităţile partenere. De asemenea, IFRO contribuie şi la extinderea programei  universitare, sponsorizează  programe de master şi doctorat în microelectronică şi domenii conexe, invită  experţi Infineon în ţară pentru a susţine prelegeri şi seminarii speciale. În plus, inginerii seniori din cadru IFRO susţin şi ei prelegeri de proiectare de chipuri în cadrul  Universităţii Politehnica Bucureşti  şi Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi (Iaşi).

Compania îşi propune ca obiectiv să fie în frunte în domeniul său şi  să-şi menţină avantajul competitiv printr-o activitate de cercetare, dezvoltare şi inovare continue. Ca urmare, împreună cu universităţile partenere, IFRO se implică în proiecte cu finanţare europeană şi naţională şi a primit până acum patru astfel de granturi pentru proiecte de cercetare şi dezvoltare.

În septembrie 2013, Infineon va susţine activ cea de 43-a ediţie a Conferinţei europene de dispozitive şi semiconductoare (European Solid-State Device Research Conference – ESSDERC) şi cea de-a 39-a ediţie a Conferinţei europene de circuite integrate (European Solid-State Circuits Conference –ESSCIRC) care vor avea loc la Bucureşti, organizate de Universitatea Politehnica Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microtehnologie şi Universitatea Tehnică  Gheorghe Asachi (Iaşi).

The post Infineon Technologies, de şapte ani în România appeared first on PC World Romania.

. Citeste toata stirea Infineon Technologies, de şapte ani în România la pcworld.ro.

Nu rata celelalte stiri din aceasta categorie. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

  Categories: