Romanian-American Foundation încurajează cercetătorii și antreprenorii români să dezvolte idei cu potențial de comercializare

martie 06 15:19 2013

Stire din categoria Hardware: Romanian-American Foundation încurajează cercetătorii și antreprenorii români să dezvolte idei cu potențial de comercializare

Romanian-American Foundation (RAF) anunță o nouă direcție strategică: cercetare aplicată, inovație tehnologică și antreprenoriat (Applied Research Technological Innovation and Entrepreneurship – ARTIE ), care va debuta cu un program de granturi cu o durată de 18 luni.

Programul ARTIE este axat pe investiții în talentul român, în arii de cercetare cu tradiție și performanța internațională, în scopul conectării oamenilor la cele mai noi tendințe în tehnologie.  RAF sprijină cercetătorii și întreprinzătorii români în comercializarea ideilor lor și răspunde nevoilor societății prin alegerea de proiecte cu rezultate clare, concrete și măsurabile.

 ”Intervenția noastră în ciclul de transformare a ideii în inovație este, în mare parte, în stadiul incipient de dezvoltare tehnologică. Noi încurajăm echipele să gândească în termeni de tehnologii comercializabile și îi pregătim pe cercetători să promoveze produsul lor pentru a convinge potențiali investitori “- Roxana Vitan, Director Executiv, Romanian-American Foundation.
RAF va investi 1,5 milioane dolari în granturi pentru a finanța cercetarea aplicată și pentru a sprijini modele de comercializare a inovației.
Programul de granturi ARTIE va adresa cele mai noi tendințe tehnologice, cum ar fi ”Internetul lucrurilor”, oferind cercetătorilor și antreprenorilor posibilitatea de a colabora la construirea obiectelor inteligente, a unui mediu înconjurător mai inteligent și a unei planete mai inteligente.
Pe lângă finanțarea directă a priectleor de cercetare aplicată, programul își propune  crearea unei comunități,  prin facilitarea de legături cu profesori și instituții din străinătate (inclusiv cu diaspora românească).  Comunitatea ARTIE  va funcționa ca un ecosistem care  îi aduce împreună pe cei care doresc să facă o schimbare, inclusiv antreprenori de succes, investitori, reprezentanți ai administrației publice și alți actori angajați în proiectele de cercetare existente în România.
Programul ARTIE  va avea ca rezultat formarea unei comunități puternice, care va include     aproximativ 250 de persoane și 50 de beneficiari direcți.

Strategia este elaborată și validată împreună cu un Consiliu Științific, format din profesori de renume internațional și antreprenori de succes:

 Avner Friedman Distinguished Professor of Mathematics and Physical Sciences at Ohio State University
Virgil Gligor Co-­Director of CyLab and Professor of Electrical and Computer Engineering at Carnegie Mellon University
Mihai Huzmezan P&C Engineering Director at AMETEK Power Instruments
Gheorghe Nenciu Senior Scientific Researcher at the Simion Stoilow Institute of Mathematics of the Romanian Academy, Bucharest
Radu Popescu-Zeletin Professor at the Technical University of Berlin; Director of the Fraunhofer Institute, Berlin
Florin Udrea Professor of Semiconductor Engineering at Cambridge University; non-executive director of Cambridge Enterprise; founder of two start-ups
Bogdan Vernescu Professor and Head of the Department of Mathematical Sciences at Worcester Polytechnic Institute

 

Rolul Consiliului Științific este de a analiza împreună cu Consiliul de Administrație și cu echipa ARTIE   cele mai noi tehnologii, de a recomanda domenii de cercetare aplicatiă, precum și de a facilita conexiunile cu o rețea de experți și evaluatori. Membrii Consiliului Științific vor acționa, de asemenea, în calitate de ambasadori ai programului, care leagă colegii români cu instituțiile relevante și de prestigiu din străinătate. Ca profesori distinși ai universităților în care lucrează, vor fi invitați pentru a servi ca mentori pentru comunitatea ARTIE și pentru a împărtăși cunoștințele și experiența lor.
Paula Apreutesei este directorul Programului ARTIE și lucrează cu Consiliul Științific și consilieri externi pentru a construi pachetul de informații pentru Apelul de proiecte pentru granturi de cercetare aplicată, apel care va fi publicat în perioada următoare.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.rafonline.org .

 

The post Romanian-American Foundation încurajează cercetătorii și antreprenorii români să dezvolte idei cu potențial de comercializare appeared first on PC World Romania.

. Citeste toata stirea Romanian-American Foundation încurajează cercetătorii și antreprenorii români să dezvolte idei cu potențial de comercializare la pcworld.ro.

Nu rata celelalte stiri din aceasta categorie. Vezi titlurile cele mai importante mai jos.

  Categories: