AOC E2251Fwu – Cel mai mare panou LCD cu conectare USB [REVIEW]

iunie 28 19:32 2013

Stire din categoria Geneneral: AOC E2251Fwu – Cel mai mare panou LCD cu conectare USB [REVIEW]

AOC E2251FWU review

Daca sunteti un utilizator de laptop, optiunile de upgrade sunt relativ limitate, cand vine vorba de periferice insa AOC E2251Fwu pare sa fie o alegere interesanta. Desigur, si mie imi convine sa port laptopul dupa mine, sa am dosponibile toate informatiile, atat acasa cat si la birou, sau oriunde altundeva. Si mie imi place sa am un singur PC de pe care sa lucrez, configurat asa cum am nevoie. De multe ori ma lovesc insa de dimensiunea ecranului, si editand un simplu document sau navigand pe o pagina de internet imi doresc sa fi avut un monitor mai mare.

Solutia este relativ simpla, pentru acasa sau serviciu se poate achizitiona un monitor care sa ramana in permanenta pe birou, insa aici intervine un cost ceva mai mare, care poate ajunge chiar la valoarea laptop-ului si nu ne dorim asta nu? AOC vine cu o solutie, un monitor cu conectare pe USB, si doar pe USB. Asta inseamna ca atat pentru alimentare cat si pentru semnalul video este folosit doar portul USB.

AOC E2251Fw este de asemenea si cel mai mare panou de acest tip, am vazut in trecut si modele de 18.5 sau 20 inci, insa diagonala acestuia este de 22 inci. Rezolutia este desigur 1920×1080 pixeli, FullHD in termeni mai obisnuiti.

Design si Constructie

AOC E2251Fwu Design

Acest capitol este destul de important pentru un monitor, fiind unul din perifericele pe care le privim aproape in permanenta. AOC E2251Fwu are o carcasa acrilica de culoare neagra, un adevarat magnet pentru amprente. M-am tot intrebat de ce producatorii nu opteaza pentru un negru mat, raspunsul e destul de simplu, feedback-ul oferit de la publicul general este mai pozitiv pentru carcasa lucioasa. Asa ca oricat m-as agita eu pentru functionalitate, marketingul isi spune cuvantul.

Rama monitorului este destul de subtire, chiar si pentru un monitor de 22 inci. Grosimea redusa a monitorului este dictata si de faptul ca nu exista procesoare de semnal pentru conectorii standard, DVI, D-SUB, HDMI si nu exista un transformator intern.

Pe spatele monitorului avem doua mufe, una de USB si una de alimentare la 5 V. Cablul USB pentru conectare vine in pachet, alimentatorul nu. Cablul USB este unul de tip split, are doua mufe USB la capatul de conectare la PC pentru o alimentare constanta. Problema intervine aici in cazul laptopurilor de generatie noua, a ultrabook-urilor care in mod normal au doar doua porturi USB. Vom vedea insa intr-unul din capitolele urmatoare cum se comporta.

Un alt element interesant al monitorului este posibilitatea folosirii acestuia cu piciorul standard inclus, sau fara. In a doua situate acesta sta rezemat, la un unghi de 15 grade si la nivelul mesei. ideea trebuie apreciata din punct de vedere ergonomie, find mult mai usor sa parcurgem cu privirea un display aflat la aproape aceeasi inaltime cu cea a laptopului la care este conectat.

Galerie Imagini

Slideshow:

Fullscreen:

Specificatii

AOC E2251Fwu Specificatii
Tip Display TN LCD
Diagonala 22 inch / 55.8 cm / 16:9
Rezolutie 1920×1080 / FullHD
Contrast 800:1 specificat
Conectori 1 x USB 2.0
1 x alimentare 5V 3A
Greutate 2,4 Kg
Pachet Picior standard
Cablu USB
Manual
Inclinare 15 grade fara picior
20 grade spate cu picior
5 grade fata cu picior
Butoane Nu
Consum 10 W
Unghiuri 170 / 160 grade
Iluminare LED backlit
Timp de raspuns 5 ms specificat
Pret Aprox 600 Lei

Instalare si Impresii

AOC E2251Fwu Instalare

Procedura de instalare este extrem de simpla, Plug&Play. Doar trebuie sa introducem conectorul monitorului in portul USB al PC-ului si va fi detectat automat, se va instala software-ul si imaginea va fi automat afisata pe acesta. Desigur mai trebuie sa dam cateva clickuri pentru a accepta instalarea programului.

Monitorul foloseste tehnologia DisplayLink, a companiei cu acelasi nume, care permite transferul de informatie video doar prin portul USB. Nu avem nevoie ca PC-ul sau laptopul sa suporte vre-un standard specific, si functioneaza cu aproape orice PC, oricat de vechi ar fi acesta. Avand in vedere consumul de doar 10 W al monitorului nu este o surpriza certificarea Energy Star 5.0 prezenta la acest model.

Mi-as fi dorit totusi sa existe in pachet si acel alimentator de 5V, element pe care nu l-am gasit de altfel la nici un alt produs de acest fel, doar pentru a nu sacrifica si cel de-al doilea port USB. Solutia normala pe care o vom alege toti este desigur folosirea unui HUB USB, pe care sa mai avem disponibile cateva porturi libere.

Performanta

AOC E2251Fwu Performanta

Discutia despre performanta este relativa la acest produs, USB-ul are intr-adevar o viteza de transfer suficient de mare pentru a afisa rapid imaginea, insa timpul de raspuns al portului intra aici in discutie. Se precizeaza un timp de raspuns de 5ms pentru AOC E2251Fwu, valoare probabil minima pentru acesta.

Exista LAG, mai exact o intarziere specifica portului USB care proceseaza informatia primita la o perioada de cateva secunde. Poate fi folosit fara probleme insa trebuie sa va asigurati ca nu aveti activata optiunea de power saving pentru porturile USB, iar acesta nu se inchide odata la 5 minute. Acel LAG de care vorbeam dispare in momentul in care il alimentam la o sursa de curent de 5V si 3A, acel alimentator care lipseste din pachet.

Din punct de vedere al culorilor AC E2252Fwu foloseste un panou TN, asadar nu ne putem astepta la o reproducere excelenta a acestora insa are un avantaj, imaginea este clara si curata. Nu exista pete de iluminare acest lucru datorandu-se iluminarii LED a acestuia.  Unghiurile de vizibilitate sunt destul de bune, 170 de grade pe orizontala si 160 de grade pe verticala.

La capitolul viteza, sufera de efectul de ghosting in jocuri, filmele insa ruleaza fara probleme. Exista un dezavantaj, lipsa oricarui mod de configurare a imaginii direct din monitor il face destul de impractic atat pentru profesionisti, fotografi cat si pentru gameri. Pe de alta parte, monitorul a fost gandit in special pentru prezentari, asa este si promovat. Este gandit ca un dispozitiv care sa iti ofere o suprafata mai mare de lucru fara a avea nevoie de o alimentare separata sau cabluri grele. Este destul de portabil la 2,4 Kg ale sale, singurul impediment ar fi dimensiunea, si faptul ca aveti nevoie de o geanta cu peretii rigizi.

Concluzii

Avantajele acestui monitor sunt destul de clare. Este de apreciat faptul ca doar pe conexiune USB poate afisa rezolutia completa, este foarte subtire, este portabil avand o greutate foarte redusa, si este, probabil o optiune pentru cei care fac prezentari si nu vor sa care un proiector dupa ei. La fel cum am spus si la inceputul acestui review poate fi considerat o optiune si pentru utilizatorii care doresc un monitor usor pe care sa il conecteze la un laptop in orice situatie. Personal probabil ca as opta pentru un astfel de dispozitiv, mai ales din cauza faptului ca nu pot suporta un ecran mic.

Dezvantajele vin din prisma performantei, in primul rand culorile au de suferit si timpul de raspuns. De asemenea as fi preferat mai multe optiuni de reglaj a pozitiei, si includerea acelui alimentator in cutie, face minuni.

Overall pot spune ca este un produs interesant, care are mai multe avantaje decat dezavantaje, insa, sunt putin sceptic din prisma pretului, care se afla exact in zona unui monitor cu conexiuni standard si cu panou IPS.

AOC E2251Fwu Cablu

Citeste toata stirea AOC E2251Fwu – Cel mai mare panou LCD cu conectare USB [REVIEW] la playtech.ro.

Nu rata celelalte stiri it din categoria General. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

Urmareste site-ul nostru si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  

  Categories: