Vizita la Enermax in laborator (part 2): Triathlor ECO 650W, Revolution X’t 530W si Platimax 1350W testate

februarie 11 12:07 2014

Stire din categoria Hardware: Vizita la Enermax in laborator (part 2): Triathlor ECO 650W, Revolution X’t 530W si Platimax 1350W testate

Enermax – here we are again…

 

Probabil ca va amintiti de vizita noastra in laboratorul de testare Enermax din Hamburg ce se intampla acum mai bine de 1 an si jumatate, unde am fost foarte incantati ca am putut lucra cu cea mai buna aparatura pentru testat surse de alimentare. Atunci am profitat de ocazie si am facut un “drive-test” cu 2 surse Enermax si o sursa Lepa, punand astfel la punct si o metodologie de test numai buna de a vedea punctele forte si cele slabe ale diferitelor topologii.

Pentru ca ne-a placut atat de mult, ne-am hotarat sa revenim in vizita la prietenii nostrii de la Enermax si sa testam 3 modele nou aparute pe piata. Este vorba de varianta Triathlor ECO 650W, Revolution XT 530W dar si cel mai recent model din gama Platimax cu puterea de 1350W. Cu aceasta ocazie am modificat un pic si metodologia de test, dar voi detalia acest aspect la capitolul respectiv.

Nu este un secret pentru nimeni ca vremurile se schimba iar afaceri care odata erau profitabile trebuie sa se concentreze pe alte segmente de piata, altfel vor disparea. De-a lungul timpului am putut vedea astfel de povesti mai mult sau mai putin fericite si, din pacate, vom mai vedea si de acum inainte. Putem lua aici exemplul Corsair care de la un simplu producator de memorii, are acum in portofoliu o gama diversificata de produse: carcase, surse, SSD, stick-uri USB, sisteme de sunet, sisteme de racire, casti, tastaturi, mouse, etc. Daca s-ar fi multumit sa vanda doar memorii probabil ca inchideau portile demult… Un alt exemplu este OCZ, companie care si-a inchis acum ceva timp divizia care se ocupa de memorii, indreptandu-si atentia spre SSD-uri… povestea finalizandu-se cu achizitia de catre Toshiba si axarea in principal pe segmentul Enterprise, adica acolo de unde vin banii.

Si Enermax a trebuit sa faca o schimbare de strategie, inceputa acum 2 ani prin stabilirea unui sediu central in Hamburg ce urma sa se ocupe de toata piata din Europa. Astfel s-a reusit si intelegerea pietei din Europa, reusind sa vedem in sfarsit un design mai “european” al carcaselor, scapand astfel de argintiu, auriu sau mai stiu eu ce alte culori dubioase.

Electronica din interiorul surselor Enermax a fost intotdeauna extrem de solida si bine facuta, facuta in fabricile proprii ceea ce inseamna ca nu avea cum sa fie ieftina. Asadar, pentru a se adapta timpurilor moderne unde piata este din ce in ce mai dependenta de pretul de achizitie, Enermax a apelat la un producator OEM pentru sursele sale din seria entry-level, adica NAXN. Vedem ca Enermax s-a adaptat bine in vremuri de criza, putem trece mai departe sa trecem din nou aparatura si metodologia in revista, ca mai apoi sa vedem cum se prezinta sursele din gama actuala a producatorului taiwanez.

 

 

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10