Mai avem nevoie de G-Sync, acum că DisplayPort are Adaptive-Sync?

mai 13 19:10 2014

Stire IT de ultima ora: Mai avem nevoie de G-Sync, acum că DisplayPort are Adaptive-Sync?

Probabil că ați auzit de tehnologia G-Sync de la Nvidia. Dacă nu vă sună cunoscut termenul, sper ca explicația de mai jos să vă ofere un răspuns.

DisplayPort Adaptive-Sync G-Sync

G-Sync este o tehnologie introdusă recent de Nvidia, ce presupune existența unui procesor dedicat în monitor, care, cuplat la o placă video a producătorului, sincronizează  perfect fluxul de informație venit de la placa grafică. Astfel se anulează micile întârzieri în afișarea imaginii, destul de deranjante mai ales pentru gameri. Ei bine tehnologia respectivă este implementată în prezent pe un număr destul de redus de monitoare, iar acele monitoare au o disponibilitate de asemenea destul de redusă.

Vestea interesantă este că VESA, va adăuga în curând funcția de Adaptive-Sync pentru interfața DisplayPort 1.2a. Acest lucru înseamnă că utilizatorii ce vor dispune de această conexiune vor putea beneficia de o imagine fluidă mai ales pentru gaming. Practic Adaptive-Sync va face același lucru ca și G-Sync și va fi oferit gratuit ca tehnologie producătorilor de monitoare, plăci grafice sau cabluri pentru a ușura implementarea ei la scară largă.

Întrebarea vine acum, vom mai avea nevoie să plătim în plus pentru un monitor cu G-Sync sau putem să mai așteptăm puțin până la apariția lui Adaptive-Sync? Din punctul nostru de vedere, nu putem să oferim un răspuns la această întrebare, decât în momentul în care avem cele două tehnologii funcționale, față în față, pentru a le putea compara. Există totuși o probabilitate destul de ridicată ca G-Sync să rămână în portofoliul de idei Nvidia, și să nu vadă un viitor în următoarele produse, asta dacă standardul DisplayPort 1.2a oferă aceleași performanțe ca aceasta.

Citeste toata stirea Mai avem nevoie de G-Sync, acum că DisplayPort are Adaptive-Sync? la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories: