ASUS ET2701 – Un All In One perfect echipat [REVIEW]

iunie 13 13:05 2014

Stire IT de ultima ora: ASUS ET2701 – Un All In One perfect echipat [REVIEW]

asus-all-in-one-et2701-1

Acum ceva vreme, a existat în mentalitatea consumatorilor o schimbare majoră care a coincis cu o scădere semnificativă a prețurilor. Motivul a fost avansul tehnologic și dorința producătorilor de a vinde cât mai multe laptop-uri. Ei bine, visul lor s-a împlinit, iar acum numărul notebook-urilor îl depășește deja pe cel al utilizatorilor de desktop.

De la PC-ul folosit de toată lumea, PC-ul desktop s-a transformat într-o unealtă de lucru pentru profesioniști, cei care au nevoie de o putere semnificativă de calcul, sau în sistemul de gaming pentru entuziaști, care sunt conștienți că doar așa se pot bucura la rezoluție maximă de cele mai noi titluri. Un laptop cu o putere de calcul semnificativă are și un preț pe măsură. În rest, utilizatorul de rând este mulțumit cu un laptop, fie el și un entry-level, cu care poate naviga pe internet, poate efectua apeluri video, poate asculta muzică sau viziona filme și seriale. Desigur, pentru companii, trecerea la laptop a fost și ea avantajoasă, având în vedere productivitatea mai ridicată a angajaților.

Mai există însă un segment care s-a ridicat și el destul de mult și pe care producătorii încep să fie din ce în ce mai activi. Este vorba de All-In One, sistemele integrate în monitoare de dimensiuni mari. Mai nou, trend-ul a adus și touchscreen-urile pe aceste sisteme, care pot fi folosite în diverse situații. Un astfel de produs este ASUS ET2701, un All-In-One versatil și echipat peste medie.

Design – ASUS ET2701

asus-all-in-one-et2701-3

Design-ul sistemului tinde spre elegant, fiind în mare parte negru, cu elemente acrilice și argintii. Partea inferioară este reprezentată de o grilă argintie ce acoperă difuzoarele frontale. În stânga, se află mai toate butoanele necesare configurării display-ului.

asus-all-in-one-et2701-9

Pe spate, în partea dreaptă, se află conectorii majoritari, cel de alimentare, HDMI, VGA, LAN, un conector pentru antena TV și un port USB.

asus-all-in-one-et2701-11

Pe partea laterală, avem altă suită de conectori USB, de data aceasta doi la număr cu capabilități USB 3.0. Alături, se află un conector eSATA, un cititor de carduri SD și conectorii de intrare și ieșire pentru audio și pentru subwoofer.

asus-all-in-one-et2701-13

Piciorul este metalic, foarte solid, nu este detașabil și nici nu se ridică sau coboară în înălțime. Singura mișcare pe care o permite este cea de înclinare pe spate a ecranului, la aproximativ 15 grade.

Pachet – ASUS ET2701

ASUS Et2701

Pachetul acestui sistem este uriaș. Cutia implică existența unui monitor cu diagonală mare însă în interiorul acesteia se regăsesc o mulțime de accesorii și periferice. Având în vedere greutatea lui, sistemul este bine protejat la interior, accesoriile regăsindu-se într-o cutie separată. Pe lângă pleiada de manuale și cabluri, împachetate individual, găsim o tastatură și un mouse wireless, ambele rezonabil de mici, ușoare și elegante. Un alt accesoriu interesant este subwoofer-ul separat, cu o formă mai puțin obișnuită care se așează lângă monitor.

asus-all-in-one-et2701-4

Ca dimensiune, se apropie foarte mult de ASUS VivoPC, un mini sistem testat de noi luna trecută. Acesta se conectează cu ajutorul unui jack de 2.5 mm în portul special de pe monitor. Alături de tastatură, mouse și subwoofer se află și o telecomandă. Aceasta poate fi folosită și pentru vizionarea de filme sau audiția muzicală, însă scopul principal al acesteia este utilizarea cu modulul intern de tuner TV.

asus-all-in-one-et2701-18

Specificații ASUS ET2701

ASUS ET2701 Specificații
CPU Intel Core i7-3770S
4 Nuclee
8 Thread-uri
3.1 GHz – 3.9 Ghz (Turbo)
Chipset Intel® HM76
Chipset Video Intel HD Graphics 4000
Nvidia GeForce GT 640M
2 GB Memorie Video
Memorie RAM 8 GB
Stocare 2 TB HDD
Comunicații 802.11a/b/g/n/
Bluetooth V4.0
Conectivitate LAN Gigabit
2 x USB 3.0
2 x USB 2.0
1 x HDMI
1 x VGA(D-Sub)-Out
1 x RJ45 LAN
1 x Kensington Lock
1 x DC-in
1 x Optical S/PDIF out
3 x Audio Jack(s) (Line in/Mic in/Speaker out)
Card Reader SDHC / MMC
Audio Sonic Master
Boxe Interne 2 x 2 W
Alimentare Alimentator 65 W
Dimensiuni 190 x 190 x 56.2 mm (WxDxH)
Greutate 1.2 Kg
Accesorii Tastatură
Mouse
Alimentator
Cablu Alimentare
Subwoofer
Software Anti-Virus Trial
Adobe Acrobat Reader
ASUS WebStorage
Intel Smart Connect Technology
Office 2013 Trial
Window Live

Galerie de imagini ASUS ET2701

Slideshow:

Fullscreen:

Display ASUS ET2701

Display-ul sistemului are o diagonală de 27 de inci, aproximativ 68 de centimetri și o rezoluție FullHD. Touchscreen-ul instalat permite 10 atingeri simultane și este de tip capacitiv. Contrastul și coloritul imaginii sunt avantajate de existența panoului de sticlă ce deține și touchscreen-ul, pe de altă parte, grosimea sau mai exact distanța de la panoul de sticlă protector la LCD, nu este benefic utilizării touchscreen-ului. Privit drept din față nu apare nici o problemă, însă în momentul în care All-In-One-ul este înclinat pe spate și este privit de sus, e puțin cam greu să atingi butonul potrivit, mai ales în interfața clasică de Windows.

Performanță ASUS ET2701

asus-all-in-one-et2701-12

La capitolul specificații, putem spune că stă destul de bine, chiar dacă sunt folosite un procesor din generația a 3-a de la Intel și o placă grafică ceva mai veche, un GeForce GT640. De menționat totuși faptul că vorbim de o placă video dedicată, sistemul putând rula astfel și o serie de jocuri la rezoluție ceva mai bună decât cea de care este capabilă placa integrată de la Intel.

Așadar, Crysis și Lost Planet 2 rulează acceptabil benchmark-ul impus de noi, obținând astfel scorul de 75 de cadre pe secundă și respectiv 43 de cadre. Setările de rezoluție au fost la 1366×768 pixeli iar cele de calitate la medium/middle. La rezoluția maximă de 1920×1080 pixeli desigur că placa grafică nu face față, însă acest lucru era de așteptat. Sistemul nu este construit decât pentru gaming ocazional și la nivel de amator.

Concluzii

asus-all-in-one-et2701-15

Acest segment al articolului este de obicei ceva mai restrâns. Ne-am decis să eficientizăm puțin structura articolului și să extindem acest capitol. Așadar, există o serie de caracteristici pe care le putem lua ca atare, ca fiind standard pentru un astfel de sistem. Vorbim în primul rând de performanța care nu este de top și nu poate fi comparată cu cea a unui desktop. All-In-One-urile folosesc totuși componente de laptop și sunt construite ca un sistem unitar cu puține posibilități de upgrade. Totuși, din acest punct de vedere, ASUS ET2701 excelează la capitolul procesor, memorie RAM și faptul că deține o grafică dedicată.

Avem o conectică foarte bună, ce include porturi USB 3.o și eSATA, precum și card reader și intrare video HDMI. Are telecomandă și TV-tuner, alt element aparte care își găsește locul foarte bine pe un All-In-One.

Subwooferul este binevenit. Totuși, după o scurtă audiție, se observă faptul că este mai mult un element de marketing. Sună ok, însă din punct de vedere al standardelor pentru frecvențele joase este mai mult o cutiuță gălăgioasă, care nu ajunge prea jos în frecvențe, și pe de altă parte incinta îi oferă și un ecou puțin deranjant la volum mai ridicat. Conectarea acestuia este din punct de vedere estetic improprie, pentru că trebuie să ții capacul din laterală, tot timpul deschis. Dacă tot vine cu sistemul, producătorul ar fi trebuit să îi monteze o mufă pe spatele sistemului, mai ales că va sta conectat probabil tot timpul la acesta.

Tastatura și mouse-ul sunt și ele ok. Ambele sunt wireless, receptorul este de dimensiuni mici și poate fi uitat în porturile USB ale sistemului, chiar și într-unul din laterală cu capacul închis. Ah, am uitat, subwooferul împiedică închiderea acelui capac.

Display-ul este unul calitativ din punct de vedere al imaginii. Mi-aș fi dorit însă ca sticla protectoare, cu touchscreen, să fie ceva mai aproape de acesta, pentru a putea fi folosit mai ușor.

Prețul nu este un element de neglijat. Sistemul ASUS ET2701 are un preț de aproape 7000 lei în configurația actuală și aș putea spune că, pentru ceea ce oferă, chiar și cu minusurile aferente, sistemul își merită banii.

Citeste toata stirea ASUS ET2701 – Un All In One perfect echipat [REVIEW] la playtech.ro.

Urmareste stirile IT & C si pe Facebook la adresa de web https://www.facebook.com/StiriITC si pe Twitter la adresa https://twitter.com/stiri_itc_ro. Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri it. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories: