Carbohidrații: care sunt buni, care sunt răi și care sunt efectele lor în nutriție

decembrie 27 04:00 2021

Stiinta si Tehnologie: Carbohidrații: care sunt buni, care sunt răi și care sunt efectele lor în nutriție

 

Așa cum este cazul și cu grăsimile alimentare, reputația carbohidraților în nutriția umană au avut parte de-a lungul timpului de schimbări radicale, fiind ba prieteni, ba dușmani. Astăzi opinia nutriționiștilor este fermă: carbohidrații reprezintă unul dintre cele mai importante elemente ale unei diete sănătoase; cheia este alegerea carbohidraților „buni”, care nu contribuie la instalarea unor boli cronice, precum diabetul, și nu afectează vasele de sânge (ducând la boli ale inimii, infarcte sau atacuri cerebrale).

. Sursa Carbohidrații: care sunt buni, care sunt răi și care sunt efectele lor în nutriție – scientia.ro.

Daca ti-a placut aceasta stire, foloseste butoanele de socializare de mai jos pentru a raspandi stirea.  Nu rata celelalte stiri din din Stiinta si Tehnologie. Vezi titlurile cele mai importante in sectiunea de mai jos.

  Article "tagged" as:
  Categories: